Julens Janssons Frestelse
Mari Bergman

Julens Janssons Frestelse

1 t 30 minEnkelt
145,80 kr
8 portioner12,76 kr per portion
Äntligen dags för julmat igen! En klassisk Janssons frestelse finns på nästan alla julbord. Kom ihåg att använda spadet från ansjovisburkarna, det ger riktigt bra med smak! Det här receptet ingår i Mathems klassiska julbord. Se alla recept som ingår vårt klassiska julbord här

2 mskMat & Bak Smör
250 gAnsjovisfiléer
1 stGul lök
3 dlVispgrädde
1 mskStröbröd
1 kgPotatis Fast
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader. Öppna burkarna med ansjovisfiléer, spara spadet.

2

Skala och skiva löken tunt. Skala och skär potatis i fina strimlor.

3

Fräs löken mjuk i smör utan att den tar färg.

4

Blanda grädden med ansjovisspad.

5

Varva potatis, lök och ansjovis i en ugnsform. Avsluta med potatis och häll över gräddblandningen. Strö över ströbröd och lägg på några klickar smör.

6

Grädda mitt i ugnen i ca 45-50 min.

Servera på julbordet

Styling: Carina Hejde och Mari Bergman

Bild:

Nurlan Emir