Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2,5 dl | Vetemjöl | |
1 tsk | Strösocker | |
2 st | Ägg | |
1 tsk | Salt | |
3 dl | Vatten | |
2 l | Frityrolja | |
2 msk | Smör | |
Till servering | ||
1 tsk | Kanel Malen | |
1 dl | Strösocker | |
Chokladsås | ||
200 g | Mörk chokladkaka | |
0,5 dl | Vispgrädde |
Värm frityroljan till 160–180 grader i en stor kastrull.
Koka upp vatten, salt, socker och smör i en kastrull. Rör sedan ner mjölet och rör tills degen släpper från kanterna och det blir som degboll.
Häll över i en bunke och vispa i ett ägg i taget.
Häll degen i en spritspåse med stjärntyll. Spritsa ner fyra stycken 10 cm långa stavar i oljan i taget, skär av med en vass kniv mellan varje. Fritera tills de är gyllene, vänd dem då och då så att de friteras jämnt runt om. Lyft upp churrosen med hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper.
Blanda socker och kanel i en skål och doppa churrosen i blandningen. Servera genast med chokladsås.
Chokladsås: Gör en snabb och enkel chokladsås genom att blanda 200 g hackad mörk choklad med ½ dl visp- grädde i en kastrull på svag värme. Rör om tills all choklad har smält
Receptet kommer ur boken "Sydamerika - min matpassion" skriven av Klara Lind som vann "Sveriges Mästerkock"
Boken ges ut av Bonnier Fakta och är fotograferad av Frida Wismar.
Bild:
Frida Wismar
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
2 Excellence Mörk Chokladkaka Havssalt 100g Lindt