Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Biffar | ||
| 2 krm | Svartpeppar Malen | |
| 500 g | Nötfärs | |
| 2 msk | Olivolja | |
| 0,5 st | Gul lök | |
| 0,5 dl | Ströbröd | |
| 1 dl | Standardmjölk | |
| 1 tsk | Salt | |
| Sås | ||
| 1 dl | Vispgrädde | |
| 2 msk | Grönpeppar i Lag | |
| 1 msk | Kalvfond Buljong | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 krm | Salt | |
| 2 tsk | Balsamvinäger | |
| 1 msk | Majsstärkelse | |
| 1 msk | Vatten | |
| 1 tsk | Japansk soja | |
| Tillbehör | ||
| 200 g | Sparris Färsk | |
| 800 g | Potatis Fast | |
| 1 krm | Flingsalt | |
| 2 msk | Olivolja | |
Skala och koka potatisen i saltat vatten.
Biffar: Blanda ihop ströbrödet med vätskan och låt det svälla någon minut. Skala och finhacka löken. Tillsätt färs, lök, salt och peppar till ströbrödsblandningen och blanda om ordentligt. Forma 4 stora eller 8 lite mindre biffar. Hetta upp en stekpanna med lite olja och stek pannbiffarna gyllenbruna, ca 3-4 min på båda sidor. Lyft över dem på en tallrik och börja med såsen.
Sås: Slå på vatten, grädde, fond, balsamvinäger och soja i pannan, (torka inte ur pannan). Rör ut majsenamjölet i vattnet och vispa ut i såsen. Tillsätt grovhackad grönpeppar och låt såsen sjuda på svag värme. Smaka av med salt och peppar. Lägg tillbaka biffarna i såsen och låt det småputtra till servering.
Förväll sparrisen i lite lättsaltat vatten. Sila av vattnet och lägg upp på ett fat. Strö över lite extra flingsalt och ringla över olivolja.
Servera pannbiffarna med kokt potatis, grönpepparsås och sparris.
Näringsvärde: Kcal:
Fett: 30 g. Protein: 31 g. Kolhydrater: 39 g.
Bild:
Linnea Swärd

153,00 kr /kg

19,67 kr /kg

13,97 kr /l

69,00 kr /l

1 Grönpeppar i Lag 83g Kockens
360,84 kr /kg

239,80 kr /kg

16,48 kr /kg

34,50 kr

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

44,88 kr /kg

29,17 kr /kg

230,56 kr /l

131,90 kr /l

57,38 kr /kg

296,67 kr /l

158,53 kr /kg