Fiskgratäng med ost och örter
Mia Troberg

Fiskgratäng med ost och örter

45 minEnkelt
166,20 kr
4 portioner25,66 kr per portion
Enkel och smarrig gratäng som även passar dig som följer LCHF-metoden.

3 dlVispgrädde
1 krmSalt Fint
2 mskFiskfond
100 gRiven Gratängost
600 gTorskfilé Färsk
1 mskTorkad oregano
1 stBasilika - färsk
1 krmSvartpeppar Malen
200 gKörsbärstomater
Tillbehör
70 gFärsk bladspenat
0,5 stGurka
100 gBroccoli Färsk
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop grädden, fonden och riven ost och krydda med salt, peppar, oregano och lite riven basilika. Lägg fisken i en smord ugnsfast form och häll över gräddblandningen. Skär tomaterna i två delar och lägg ovanpå. Grädda i mitten av ugnen i 35 minuter.

2

Servera fisken med blomkålsmos eller en sallad.

Näringsvärde:Energi (kcal) 449,

0

Protein (g) 35,

1

Fett (g) 31,

5

Kolhydrater (g) 5,

8

Bild:

Linnea Swärd