Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tomatsallad | ||
0,5 st | Rödlök | |
1 msk | Olivolja | |
1 tsk | Balsamvinäger | |
1 krm | Salt Fint | |
250 g | Körsbärstomater | |
Köttbullar | ||
1,25 tsk | Salt Fint | |
1 msk | Olivolja | |
0,5 dl | Ströbröd | |
400 g | Pastasås Basilika | |
500 g | Nötfärs | |
1 tsk | Timjan - torkad | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 dl | Mellanmjölk | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsk | Torkad oregano | |
Potatis | ||
2 msk | Olivolja | |
800 g | Potatis | |
0,5 st | Basilika - färsk | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,5 tsk | Salt Fint |
Sätt ugnen på 200 grader.
Potatis: Skölj potatisen och skär i klyftor. Skala vitlöksklyftorna och krossa dem lite lätt. Lägg potatis och vitlök på en ugnsplåt. Skölj och finhacka basilika och tillsätt till potatisen. Ringla över olja och salta efter smak. Blanda om ordentligt och rosta i ugn ca 30 min.
Köttbullar: Vispa ihop ströbröd och mjölk i en bunke. Skala och riv i vitlök och tillsätt timjan, oregano, salt och peppar. Blanda om och låt svälla 2 min.
Tillsätt färsen och blanda om ordentligt. Rulla 16 köttbullar. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek köttbullarna runt om på medelhög värme ca 5 min. Tillsätt tomatsåsen och låt köttbullarna puttra på svag värme ca 5 min.
Tomatsallad: Skölj och halvera tomaterna. Skala och finhacka rödlöken. Blanda i en skål och tillsätt lite olja, balsamvinäger och en nypa salt.
Servera köttbullarna tillsammans med rostad potatis och tomatsallad.
Näringsvärde: 663 kcal, 31 g protein, 37 g fett, 49 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Tomat Plommon baby Klass1 250g
1 Nötfärs 12% ca 1000g Smak av Gotland
1 Svartpeppar Grovmalen 255g Kockens