Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Burgare | ||
400 g | Veg. Hamburgare | |
1 msk | Rapsolja | |
200 g | Hamburgerbröd, 4 st | |
Topping | ||
1 st | Tomater | |
1 st | Krispsallat | |
100 g | Hamburgerost | |
4 msk | Majonnäs Smaksatt | |
Karamelliserad lök | ||
2 st | Gul lök | |
2 msk | Smör | |
0,5 tsk | Strösocker | |
1 krm | Salt |
Karamelliserad lök: Skala och strimla löken. Stek löken sakta i smör på medelvärme i ca 15 min tills den blir gyllene. Tillsätt salt och socker och låt den steka i ytterligare 2 min.
Burgare: Hetta upp en stekpanna med olja och bryn burgarna på medelhög värme i ca 5 min/sida. Lägg en skiva ost på varje burgare och låt de smälta.
Topping: Skölj och skiva tomaterna och lossa 4 st salladsblad. Rosta bröden i lite olja i en varm stekpanna.
Montering: Bred chilimajo på undersidan av varje bröd, lägg på salladsblad, hamburgare med ost och tomatskivor. Toppa med karamelliserad lök och lägg på överdelen av hamburgerbrödet. Ät och njut!
Bild:
Nurlan Emir
1 Krispsallat Stadsodlad Klass1
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt