Gå vidare till huvudinnehåll
Grillad haloumi med bulgursallad och tomat- & korianderröra
Hemmakock

Grillad haloumi med bulgursallad och tomat- & korianderröra

20 minEnkelt
181,20 kr
4 portioner 30,51 kr per portion
Supergod och snabblagad vegetarisk rätt med halloumi, bulgur och smakrik tomat- och korianderröra. Halloumin kan också stekas i ugnen. Lägg i så fall skivorna på en plåt och stek i 200 grader i ca 10 min.

Bulgursallad
1 stGrönsaksbuljong
0,5 stRödlök
3 dlBulgur
1 stBroccoli Färsk
400 gHalloumi
Tomat- och korianderröra
300 gVanliga Tomater
1 tskSalt
0,5 stKoriander - färsk
120 gRöd Paprika
1 krmSvartpeppar Malen
20 gFärsk ingefära
Instruktioner
1

Bulgursallad: Koka bulgur enligt förpackningens anvisningar, men addera gärna en buljongtärning till kokvattnet. Ansa broccolin och dela i små buketter. Skiva även stjälken tunt. Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs broccolin några minuter. Skala och hacka löken. Blanda ihop bulgur, broccoli och lök till en sallad.

Tomatröra: Skala ingefäran och ta ur kärnhuset på paprikan. Mixa samman tomater, paprika, ingefära och koriander till en slät röra. Smaka av med salt och peppar.

Halloumi: Skär halloumin i skivor, ca 1,5 cm tjocka. Hetta upp lite ny olja i stekpannan och stek halloumin. Stek halloumiosten i lite olivolja i en panna.

Toppa bulgursalladen med de nystekta halloumibitarna och servera med tomat- och korianderröran.