Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2 st | Tomater | |
2 msk | Färsk ingefära | |
600 g | Färsk kycklingfilé | |
2 st | Lime | |
0,5 tsk | Chiliflakes | |
400 g | Vitkål | |
1 st | Broccoli Färsk | |
3 msk | Grönsaksbuljong | |
800 ml | Kokosmjölk | |
10 dl | Vatten | |
250 g | Färska champinjoner | |
1 msk | Strösocker | |
4 msk | Japansk soja |
Tom kha gai: Om kycklingen är fryst, ta ut den och låt tina. Skala och riv vitlök och ingefära. Koka ihop kokosmjölk, vatten, vitlök, ingefära, grönsaksbuljong, socker, chiliflakes och soja i en kastrull i ca 5 minuter.
Skär kycklingen i kuber och dela champinjonerna i kvartar. Skär vitkålen i bitar och klyfta tomaten. Dela broccolin i mindre buketter.
Tillsätt kyckling, champinjoner och vitkål till soppan och låt den småputtra i ca 5 min.
Tillsätt sedan broccoli och tomat och låt puttra i ytterligare 5 min tills kycklingen är klar. Smaka av med limeskal- och saft innan servering.
Foto och Styling: Sanna Livijn Wexell
Näringsvärde: 748 kcal, 42 g protein, 53 g fett, 22 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
4 Kokosmjölk 250ml Santa Maria