Gå vidare till huvudinnehåll
Krämig kycklingpasta med soltorkad tomat
Mari Bergman

Krämig kycklingpasta med soltorkad tomat

20 minEnkelt
292,80 kr
4 portioner46,43 kr per portion
Ljuvlig pasta med kyckling i en gräddig sås. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Köp hem
140 gSoltorkade Tomater
100 gParmesanost
400 gTagliatelle
600 gFärsk kycklingfilé
2,5 dlVispgrädde
Från ditt skafferi
1 mskKycklingfond
0,5 tskBasilika - torkad
1 mskOlivolja
1 krmSvartpeppar
1 krmSalt Fint
2 klyftaVitlök Vanlig
Instruktioner
1

Koka pastan efter anvisning på paketet.

2

Skala och riv vitlök. Strimla kycklingen och de soltorkade tomaterna. Hetta upp en stor stekpanna med olja och bryn vitlök, kyckling och basilika till en fin stekyta. Tillsätt soltorkade tomater och stek ihop.

3

Tillsätt fond, grädde och ½ dl av pastavattnet och låt det koka ihop i 4-5 min. Smaka av med salt och peppar.

4

Sila av pastan och blanda med kycklingsåsen. Vänd ner finriven parmesanost och servera meddetsamma.

Näringsvärde: 777 kcal 55 g protein 38 g fett 53 g kolhydrater

Bild:

Susanna Blåvarg