Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Köp hem | ||
| 400 g | Tortiglioni | |
| 1 st | Persilja - färsk | |
| 100 g | Parmesanost | |
| 65 g | Färsk bladspenat | |
| 3 dl | Vispgrädde | |
| Från ditt skafferi | ||
| 1 dl | Vatten | |
| 2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 1 msk | Smör | |
| 0,5 dl | Tomatpuré | |
| 1 krm | Salt | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 0,5 tsk | Chiliflakes | |
| 1 krm | Svartpeppar | |
Koka upp saltat vatten till pastan.
Skala och riv vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs vitlök och chiliflakes på låg värme. Tillsätt tomatpuré och stek i 2-3 min. Tillsätt grädde och låt såsen sjuda på låg värme.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Finriv parmesanosten, finhacka persiljan och skölj spenaten.
Tillsätt 1 dl pastavatten i såsen och låt såsen puttra ytterligare i 2 min. Smaka av såsen med salt och peppar och en klick smör.
Sila av pastavattnet och tillsätt pastan i såsen. Vänd runt pastan i såsen.
Vänd ner parmesanost, persilja och spenat i pastan och servera meddetsamma.
Bild:
Susanna Blåvarg

56,25 kr /kg

21,95 kr /st

473,00 kr /kg

1 Babyspenat EKO Färdigsköljd Klass1
337,69 kr /kg

93,17 kr /l

217,27 kr /kg

145,00 kr /kg

119,75 kr /kg

29,17 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
118,60 kr /l

1 355,36 kr /kg

1 014,71 kr /kg