Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Köp hem | ||
500 g | Laxfilé Fryst | |
85 g | Riven Parmesanost | |
1 st | Persilja - färsk | |
1 st | Gurka | |
1 kg | Delikatesspotatis | |
Från ditt skafferi | ||
1 krm | Salt Fint | |
5 msk | Smör | |
0,5 tsk | Dill - torkad | |
1 krm | Svartpeppar Hel | |
2 tsk | Vit balsamvinäger | |
1 msk | Olivolja |
Skölj potatisen och koka den i saltat vatten.
Salta och peppra laxfiléerna på båda sidor.
Skiva tunna strimlor av gurkan med hjälp av en potatisskalare eller osthyvel och lägg i en skål.
Hetta upp en stekpanna med 1 msk olja och 1 msk smör och stek laxfiléerna på medelhög värme i ca 2 min/sida så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk värmen ordentligt och låt laxbitarna steka klart på låg värme.
Blanda gurkstrimlorna med torkad dill, vit balsamvinäger, lite olivolja och en nypa salt och peppar.
Sila av vattnet från potatisen och tillsätt 4 msk smör och finhackad persilja. Krossa potatisen med en gaffel och tillsätt riven parmesanost. Blanda om och smaka av med salt och peppar.
Servera den stekta laxen med krossad parmesanpotatis och gurksallad.
Bild:
Lina Eriksson
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Garant
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini