Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Soppa | ||
| 1 st | Grönsaksbuljong | |
| 1 krm | Salt | |
| 1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
| 1 tsk | Vit balsamvinäger | |
| 600 g | Potatis Mjölig | |
| 9 dl | Vatten | |
| 1 klyfta | Vitlök | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1,5 msk | Olivolja | |
| 1,5 dl | Parmesanost | |
| 1 st | Lagerblad | |
| 1 st | Purjolök | |
| 1 msk | Smör | |
| Tillbehör | ||
| 1 st | Surdegsbröd | |
Skär purjon på längden och skölj den ordentligt. Skala vitlöken. Hacka purjo och vitlök. Skala potatisen och skär i mindre bitar.
Fräs lök och vitlök i smör i en kastrull. Tillsätt potatis och lagerblad. Häll på vatten och buljongtärning. Låt koka på svag värme i ca 25 minuter tills potatisen blivit mjuk.
Ta bort lagerbladet och tillsätt balsamvinäger, salt, peppar och crème fraiche. Mixa i kastrullen med stavmixer och strö i riven parmesan som får smälta, rör runt. Droppa över lite olivolja. Servera med ett gott bröd.
Näringsinnehåll: Energi (kcal)
Protein (g)
Fett (g)
Kolhydrater (g)
Bild:
Sanna Livijn Wexell

69,90 kr /l

22,17 kr /kg

217,27 kr /kg

473,00 kr /kg

38,42 kr /kg

59,23 kr /kg

5,17 kr /l

29,17 kr /kg

187,80 kr /l

34,50 kr

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

3 737,50 kr /kg

145,00 kr /kg