Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
800 g | Potatis Fast | |
1 tsk | Vit balsamvinäger | |
1 tsk | Olivolja | |
3 st | Vanliga Tomater | |
125 g | Sockerärta Färsk | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 krm | Salt | |
Fläskkotletter | ||
0,5 st | Salvia - färsk | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 g | Vitlök Vanlig | |
1 msk | Smör | |
0,5 msk | Köttbuljong | |
0,5 tsk | Salt | |
800 g | Fläskkotlett | |
1,5 dl | Vispgrädde | |
1 msk | Olivolja |
Tillbehör: Skala och koka potatisen i saltat vatten.
Tillbehör: Skölj och skiva tomaterna tunt. Skölj och skär sockerärtorna på längden. Fördela tomaterna på ett fat och lägg sockerärtorna över. Ringla över lite olja och vinäger och en nypa salt och svartpeppar.
Fläskkotletter: Skär fläskkotletten i skivor (ta inte bort fettet). Skala och finhacka vitlöken och finhacka salvian. Gnid in kotletterna med vitlök och salvia. Krydda med en nypa salt och peppar på båda sidor.
Hetta upp lite olja och smör i en stekpanna och stek kotletterna på båda sidor tills de har fått fin färg. Slå på grädde och köttfond och låt det koka ihop några minuter.
Servera de italienska fläskkotletterna med kokt eller pressad potatis och tomat- och sockerärtssalladen.
Näringsvärde: 629 KCAL 46 G PROTEIN 32 G FETT 37 G KOLHYDRATER
Bild:
Linnea Swärd
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla