Gå vidare till huvudinnehåll
Sockerfria chokladbollar
Carina Hejde

Sockerfria chokladbollar

15 minEnkelt
349,30 kr
1 portion 105,10 kr per portion
Ljuvligt goda chokladbollar gjorda på dadlar och kokosolja istället för socker och smör. Receptet ger 24 bollar. Tips! Chokladbollarna går utmärkt att frysa in. Ta fram ca 30 min innan servering.

2 mskKakao
2 dlRiven kokos
1 krmSalt
3 mskStarkt kaffe
16 stDadlar Färska
4 dlHavregryn
1 dlKokosolja
Instruktioner
1

Kärna ur dadlarna och lägg dadlarna i en mixer.

2

Tillsätt havregryn, 1 dl kokos, kakao, kokosolja, kallt kaffe och salt i mixern. Mixa ihop till en kladdig smet.

3

Rulla smeten till chokladbollar. Lägg 1 dl kokos på en tallrik och rulla chokladbollarna i kokosen.

Recept & styling: Carina Hejde

Bild:

Nurlan Emir