Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Maränger | ||
1 dl | Strösocker | |
2 st | Ägg | |
2 dl | Florsocker | |
20 g | Chokladkaka Ljus | |
Glasyr | ||
2 tsk | Vatten | |
2 tsk | Vanillinsocker | |
1 tsk | Strössel | |
2 msk | Kakao | |
2 dl | Florsocker | |
50 g | Smör | |
Chokladmuffins | ||
0,75 dl | Kakao | |
1 dl | Mellanmjölk | |
3 dl | Vetemjöl | |
2 tsk | Bakpulver | |
2 st | Ägg | |
2,5 dl | Strösocker | |
75 g | Smör |
Värm ugnen till 80 grader varmluft.
Värm ugnen till 200 grader varmluft.
Smält smöret och bland med resterande ingredienser.
Knäck äggen och separera vitan från gulan, vispa äggvitorna till ett fluffigt och hårt skum, gärna med elvisp.
Smält smöret. Vispa ägg och strösocker pösigt.
Bred ut glasyren på muffinsarna.
Häll ned strösockret lite i taget och vispa tills smeten är fast och blank.
Rör samman vetemjöl med kakao och bakpulver.
Gör ett ”snitt” i varje muffins med hjälp av till exempel en smörkniv. Placera ett spöke i varje muffins. Dekorera gärna med valfritt strössel.
Sikta florsockret och tillsätt lite i taget under omrörning, blanda ordentligt.
Blanda ihop äggsmeten och mjölblandningen med det smälta smöret.
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och stryk sedan ut marängen till platta ”spöken”, med hjälp av en sked eller smörkniv. Gör gärna ena kortsidan lite tunnare, då går det enklare att få ned ”spöket” i muffinsen.
Häll till sist ned mjölken och rör ihop ordentligt.
Grädda marängerna i 2 timmar, stäng sedan av ugnen och låt marängen vara kvar under eftervärmen i ca 1 timme.
Fördela smeten i ca 12 muffinsformar och grädda mitt i ugnen ca 15 minuter, testa med provsticka. Låt svalna.
Glasyr:
Smält chokladen över vattenbad och använd baksidan av en sked för att dutta ögon på varje marängspöke.
Muffins:
Bild:
Kerstin Eriksson
1 Florsocker Fairtrade 500g Garant
1 Chokladkaka Mjölkchoklad 145g Fazer
1 Kakao EKO/KRAV Fairtrade 250g Kung Markatta
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla