Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Edamamepesto | ||
0,5 st | Citron | |
0,5 tsk | Salt | |
1 tsk | Honung Flytande | |
3 msk | Olivolja | |
0,5 st | Mynta - färsk | |
1 tsk | Chilipeppar Färsk | |
250 g | Edamamebönor | |
0,5 st | Koriander - färsk | |
Pommes | ||
2 msk | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
2 st | Bakpotatis | |
1 st | Bakplåtspapper | |
Halloumiburgare | ||
1 dl | Yoghurt för Matlagning | |
1 st | Gemsallad | |
2 st | Avokado | |
400 g | Halloumi | |
0,5 st | Gurka | |
20 g | Mandlar rostade | |
1 msk | Olivolja | |
270 g | Korvbröd |
Sätt ugnen på 200 grader.
Pommes: Skölj bakpotatisen och skär den sedan i pommesfrittesstora stavar. Lägg stavarna i en bunke och tillsätt olja och salt efter smak. Blanda om ordentligt och lägg ut stavarna med mellanrum på en bakplåtsklädd plåt. Rosta i ugnen i ca 30-35 min.
Edamamepesto: Mixa samman tinade sojabönor, koriander, mynta, finhackad chilipeppar och olja med hjälp av en stavmixer. Tillsätt salt, honung och citronskal- och saft.
Halloumiburgare: Skär halloumin i 16 st bitar. Skölj och skiva gurka och skölj och dra loss salladsblad. Skär avokado i tunna skivor.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek halloumibitarna gyllenbruna.
Montering: Fyll korvbröden med salladsblad, pesto, gurkskivor, avokadoskivor och halloumibitar. Toppa med lite yoghurt och strö över hackade mandlar. Servera tillsammans med pommes.
Näringsvärde: 783 kcal. 32 g protein, 46 g fett, 52 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel