Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
1 kg | Delikatesspotatis | |
250 g | Sparris Färsk | |
1 st | Citron | |
Rubb | ||
1 msk | Olivolja | |
1 tsk | Råsocker Strö | |
2 tsk | Fänkål Krydda | |
1 tsk | Chiliflakes | |
2 msk | Smör | |
2 tsk | Kummin | |
1 st | Citron | |
1 tsk | Salt Fint | |
Västerbottenssås | ||
0,5 klyfta | Vitlök Färsk | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 krm | Salt Fint | |
0,5 tsk | Vitvinsvinäger | |
75 g | Västerbottensost | |
3 dl | Vispgrädde | |
Lax | ||
400 g | Laxfilé |
Tillbehör: Koka potatisen i lättsaltat vatten.
Rubb: Lägg råsocker, kumminfrön, fänkålsfrö, chiliflakes, salt och rivet citronskal (bara det gula annars blir det lätt beskt) i en mortel. Mortla ihop kryddorna ordentligt.
Skär laxfilén i 4 portionsbitar och ringla lite olja över. Gnid in rubben ordentligt på båda sidor.
Hetta upp en panna med olivolja och lite smör. Stek laxfiléerna på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Ta en sked och svep smöret som blir kvar i panna över varje laxbit. Sänk värmen och låt laxen bli klar i pannan.
Tillbehör: Skär bort den träiga delen av sparrisen och koka upp lite lättsaltat vatten i en vid kastrull. Koka sparrisen 1-2 min.
Västerbottenssås: Finhacka eller pressa vitlöken och fräs i lite smör i en kastrull.
Tillsätt grädde och låt såsen koka ihop ordentligt. Vispa ner Västerbottensosten lite i taget tills du får en krämig sås. Smaka av med salt, peppar och vinäger.
Servera laxen med kokt potatis, Västerbottenssås, sparris och en citronklyfta.
Bild:
Nurlan Emir
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Grovmalen 255g Kockens
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko