Bakad torskrygg med rostad potatis och broccolipesto + Pasta med broccolipesto och halloumi
Mari Bergman

Bakad torskrygg med rostad potatis och broccolipesto + Pasta med broccolipesto och halloumi

45 minEnkelt
545,55 kr
8 portioner52,81 kr per portion
Det här receptet ingår i Mathems Meal prep-koncept. Klicka hem ingredienser till 2 middagar för 4 personer. Konceptet går ut på att du lagar en större mängd av middagen i recept 1 som sedan blir grunden till recept 2. Du kan välja själv om du vill laga klart recept 2 samma dag och förvara i kylen till den dag du vill äta. Eller spara tillagad mat i matlådor och ha ingredienser klara för att laga recept 2 på max 10-20 min. Läs gärna igenom receptbeskrivningen innan du börjar laga för att underlätta din matlagning. I det här receptet lagar du bakad torskrygg med rostad potatis och broccolipesto samt en snabblagad pasta med broccolipesto och stekt halloumi. Recepten ger 4 + 4 portioner. Lycka till! Se alla våra meal prep-recept här.

Broccolipesto
1 krmSvartpeppar
1 stCitron - Eko
3 krmSalt Fint
2 stBroccoli Färsk
0,5 stBasilika - färsk
2 klyftaVitlök Vanlig
2 dlOlivolja
125 gGrana Padano
150 gPumpakärnor
Recept 1: Bakad torskrygg
25 gMat & Bak Smör
4 krmSalt Fint
600 gTorskrygg Fryst
2 krmSvartpeppar
Recept 2: Pasta med broccolipesto och halloumi
400 gHalloumi
50 gPumpakärnor
0,5 mskOlivolja
400 gFarfalle
25 gRuccolasallat
25 gGrana Padano
0,5 stBasilika - färsk
Tillbehör
40 gRuccolasallat
Rostad potatis
0,5 tskSalt Fint
1 mskOlivolja
800 gPotatis Fast
Instruktioner
1

Recept 1: Bakad torskrygg med rostad potatis och broccolipesto, 45 min tillagning. Värm ugnen till 200 grader.

2

Potatis: Skölj och skiva potatisen. Lägg potatisskivorna på en plåt med bakplåtspapper och tillsätt olja och salt. Blanda om ordentligt och rosta i ugnen i ca 30 min.

3
  1. Broccolipesto: Koka upp saltat vatten i en kastrull. Dela broccolin i mindre buketter. Koka broccolibuketterna i ca 2 min. Sila av vattnet och lägg broccolibuketterna i en matberedare. Tillsätt pumpakärnor, skalade vitlöksklyftor, grovriven grana padano, basilika, olja, rivet citronskal och citronsaft. Mixa ihop till en pesto och smaka av med salt och peppar. Lägg hälften av peston i en förvaringsburk och spara till recept 2.
4

Torskrygg: Sänk värmen på ugnen till 170 grader. Lägg torskryggsfiléerna i en ugnsfast form. Krydda med salt och peppar och klicka över smör. Sätt in fisken i ugnen under potatisen i ca 10-12 min.

Servera torskryggen med rostad potatis, broccolipesto och lite ruccolasallad. Spara följande lagad mat i kylen till recept 2: Hälften av broccolipeston.

5

Recept 2: Pasta med broccolipesto och halloumi, 15 min tillagning. Ta fram broccolipeston från recept 1.

6
  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
7

Skär halloumin i kuber. Hetta upp olja i en stekpanna och stek halloumin gyllene runt om.

8

Sila av pastavattnet och blanda pastan med pesto, finhackad basilika och ruccolasallad. Lägg upp pastan i skålar och toppa med halloumi och pumpakärnor. Riv över lite extra grana padano och servera.

Klart att servera.

Bild:

Nurlan Emir