Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Broccolipesto | ||
1 krm | Svartpeppar | |
1 st | Citron - Eko | |
3 krm | Salt | |
2 st | Broccoli Färsk | |
0,5 st | Basilika - färsk | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2 dl | Olivolja | |
125 g | Grana Padano | |
150 g | Pumpakärnor | |
Recept 1: Bakad torskrygg | ||
25 g | Smör | |
4 krm | Salt | |
600 g | Torskrygg Fryst | |
2 krm | Svartpeppar | |
Recept 2: Pasta med broccolipesto och halloumi | ||
400 g | Halloumi | |
50 g | Pumpakärnor | |
0,5 msk | Olivolja | |
400 g | Farfalle | |
25 g | Ruccolasallat | |
25 g | Grana Padano | |
0,5 st | Basilika - färsk | |
Tillbehör | ||
40 g | Ruccolasallat | |
Rostad potatis | ||
0,5 tsk | Salt | |
1 msk | Olivolja | |
800 g | Potatis Fast |
Recept 1: Bakad torskrygg med rostad potatis och broccolipesto, 45 min tillagning. Värm ugnen till 200 grader.
Potatis: Skölj och skiva potatisen. Lägg potatisskivorna på en plåt med bakplåtspapper och tillsätt olja och salt. Blanda om ordentligt och rosta i ugnen i ca 30 min.
Torskrygg: Sänk värmen på ugnen till 170 grader. Lägg torskryggsfiléerna i en ugnsfast form. Krydda med salt och peppar och klicka över smör. Sätt in fisken i ugnen under potatisen i ca 10-12 min.
Servera torskryggen med rostad potatis, broccolipesto och lite ruccolasallad. Spara följande lagad mat i kylen till recept 2: Hälften av broccolipeston.
Recept 2: Pasta med broccolipesto och halloumi, 15 min tillagning. Ta fram broccolipeston från recept 1.
Skär halloumin i kuber. Hetta upp olja i en stekpanna och stek halloumin gyllene runt om.
Sila av pastavattnet och blanda pastan med pesto, finhackad basilika och ruccolasallad. Lägg upp pastan i skålar och toppa med halloumi och pumpakärnor. Riv över lite extra grana padano och servera.
Klart att servera.
Bild:
Nurlan Emir
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Ruccola EKO Färdigsköljd Klass1