Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Sallad | ||
| 100 g | Fetaost | |
| 100 g | Blandade oliver | |
| 1 st | Romansallat | |
| 2 st | Tomater | |
| 2 st | Avokado | |
| 1 st | Rödlök | |
| 0,25 st | Persilja - färsk | |
| Kyckling | ||
| 800 g | Kycklingfile Fryst | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 0,5 tsk | Salt | |
| Senaps- och honungsvinägrette | ||
| 1 msk | Citronjuice - råpressad | |
| 1 msk | Vatten | |
| 0,5 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 1 tsk | Dijonsenap | |
| 1 msk | Rödvinsvinäger | |
| 1 tsk | Honung Flytande | |
| 3 msk | Olivolja | |
| 1 krm | Salt | |
Vinägrette: Blanda ihop alla ingredienser till vinägretten.
Sallad: Skär salladshuvudet i mindre bitar och blanda ihop salladen med vinägretten.
Kyckling: Stek kycklingen i olja på båda sidor, tills den är helt genomstekt. Om kycklingfiléerna är tjocka kan man dela dessa horisontellt för att minska stektiden. Krydda med salt och peppar.
Sallad: Skär tomaterna i mindre bitar, finhacka rödlök och persilja.
Blanda ihop tomat, rödlök, persilja och oliver.
Montering: Fördela salladen och kycklingen på 4 tallrikar eller skålar.
Toppa tallrikarna med tomat- och olivblandningen, skivad avokado och smulad fetaost.
Näringsvärde: 648 kcal, 55 g protein, 40 g fett, 15 g kolhydrater
Bild:
Kerstin Eriksson

159,67 kr /kg

246,76 kr /kg

105,28 kr /kg

99,80 kr /kg

1 Avokado ätmogen hållbar 2-pack Klass1
116,77 kr /kg

30,00 kr /kg

21,95 kr /st

99,95 kr /kg

59,75 kr /l

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

34,50 kr

29,17 kr /kg

217,27 kr /kg

153,26 kr /kg

139,80 kr /l

111,90 kr /kg