Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Vaniljcrumble | ||
50 g | Smör | |
0,75 dl | Strösocker | |
2 tsk | Vaniljsocker | |
1 dl | Vetemjöl | |
Muffinssmet | ||
2 dl | Strösocker | |
2 st | Ägg | |
125 g | Smör | |
4,5 dl | Vetemjöl | |
225 g | Blåbär Fryst | |
1,5 dl | Mjölk | |
2 tsk | Vaniljsocker | |
2 tsk | Bakpulver |
Muffinssmet: Sätt ugnen på 225°C.
Vispa ihop socker och rumstempererat smör poröst.
Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning.
Blanda vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl.
Rör ner mjölblandningen tillsammans med mjölken, blanda ihop till en smet (vispa inte, utan rör ihop).
Fyll muffinsformarna till hälften med smeten, lägg i lite blåbär i varje muffinsform.
Crumble: Smält smöret i en kastrull.
Blanda ihop smöret med resterande ingredienser till crumble.
Strö över lite crumble i varje muffinsform över smeten och försök täcka bären.
Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 15 min.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Blåbär Frysta 500g Magnihill
1 Mellanmjölk Laktosfri 1,5% 1,5L Valio