Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Recept 1: Bakad blomkål | ||
4 krm | Svartpeppar | |
75 g | Smör | |
2 st | Blomkål | |
2 tsk | Flingsalt | |
Recept 2: Blomkålssoppa | ||
2 krm | Svartpeppar | |
3 krm | Salt | |
2 msk | Grönsaksbuljong Eko | |
125 g | Cashewnötter Naturella | |
7 dl | Vatten | |
0,5 st | Citron - Eko | |
Topping | ||
2 krm | Salt | |
1 tsk | Cayennepeppar | |
1 tsk | Paprikakrydda | |
0,5 msk | Olivolja | |
380 g | Kikärtor Kokta | |
0,25 st | Persilja - färsk | |
Svampfräs och crunchiga nötter | ||
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
3 krm | Salt | |
250 g | Färska champinjoner | |
65 g | Salladsmix | |
1 msk | Olivolja | |
75 g | Cashewnötter Naturella | |
0,75 st | Persilja - färsk | |
0,5 st | Citron - Eko | |
290 g | Gröna Linser Förkokta | |
1 krm | Svartpeppar |
Recept 1: Helbakad blomkål med svampfräs och crunchiga nötter, 50 min tillagning. Värm ugnen till 200 grader. Ta fram en ugnsfast form.
Blomkål: Ta bort den grövsta blasten från blomkålen. Lägg de hela blomkålshuvudena i formen och fördela smör, salt och peppar över blomkålen. Rosta i ugnen i ca 45 min.
Svampfräs: Skiva svampen, skala och finhacka vitlöken och grovhacka nötterna. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs svamp och vitlök gyllene. Tillsätt nötterna och stek ytterligare någon min.
Sila av linserna och skölj i kallt vatten. Finhacka persiljan och riv citronskal. Blanda ner linser, persilja och citronskal i svampfräset. Smaka av med salt och peppar.
Blomkål: Ta ut blomkålen ur ugnen och skär den ena blomkålen i 4 delar. Spara den andra blomkålen med spadet i formen till recept 2.
Fördela salladsmixen på tallrikar och ringla över olja. Fördela svampfräset och en bit blomkål över salladen. Klart att servera.
Spara följande lagad mat i kylen till recept 2: 1 bakad blomkål med spad.
Recept 2: Rostad blomkålssoppa med heta kikärtor, 10 min tillagning. Ta fram den bakade blomkålen från recept 1.
Blomkålssoppa: Koka upp vatten och buljong på spisen.
Mixa blomkål med spadet, cashewnötter och den varma buljongen i en blender till en slät krämig soppa. Smaka av med citronsaft, salt, peppar.
Topping: Sila av kikärtorna och skölj i kallt vatten. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs kikärtorna på hög värme med cayennepeppar, paprikapulver och salt i ca 2-3 min under omrörning. Blanda ner finhackad persilja.
Toppa soppan med kikärtorna och droppa över olivolja. Klart att servera.
Bild:
Nurlan Emir
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Cayennepeppar 30g Santa Maria
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Sallad Färdigsköljd EKO Garden Mix Klass1