Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Majssalsa | ||
300 g | Majskorn | |
0,3 st | Purjolök | |
1 st | Lime | |
25 g | Chilipeppar Färsk | |
1,5 tsk | Koriander - torkad | |
1 msk | Olivolja | |
2 krm | Salt Fint | |
2 st | Vanliga Tomater | |
Cajunkyckling | ||
2 msk | Smör | |
1 tsk | Paprikakrydda | |
2 msk | Rapsolja | |
2 tsk | Råsocker Strö | |
1 tsk | Svartpeppar Malen | |
1 tsk | Salt Fint | |
1 000 g | Kycklingben Frysta | |
1 tsk | Spiskummin | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 tsk | Chilipulver | |
Sötpotatismos | ||
3 msk | Smör | |
800 g | Sötpotatis | |
0,5 tsk | Salt Fint | |
2 krm | Svartpeppar Malen |
Sätt ugnen på 200 grader.
Cajunkyckling: Blanda ihop pressade vitlöksklyftor med spiskummin, chilipulver, paprikapulver, socker, svartpeppar, salt och olja i en skål.
Lägg kycklingen på en ugnsplåt och gnid in marinaden ordentligt överallt. Lägg några klickar smör över och sätt in kycklingen i ugnen ca 40- 45 min.
Sötpotatismos: Skala och dela sötpotatisen i mindre bitar. Koka bitarna i lättsaltat vatten tills det är mjuka.
Majssalsa: Skölj och tärna tomaterna. Skölj, kärna ur och finhacka chilipepparen. Skölj och finhacka purjolöken och häll av vattnet från majsen. Blanda majsen med tomater, purjolök och chili. Tillsätt limesaft, olivolja och korianderblad. Smaka av med lite salt.
Sötpotatis: Sila av vattnet från sötpotatisen och mosa samman med en klick smör. Använd gärna en elvisp. Smaka av med salt och peppar.
Servera cajunkycklingen med sötpotatismos och majssalsa.
Näringsvärde: 699 KCAL 44 G PROTEIN 34 G FETT 55 G KOLHYDRATER
Bild:
Linnea Swärd
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Svartpeppar Grovmalen 41g Kockens
1 Spiskummin Malen 33g Kockens