Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Köp hem | ||
| 250 g | Mango Fryst | |
| 600 g | Rödspättafile | |
| 1 st | Lime | |
| 1 dl | Riven kokos | |
| 150 g | Sugarsnaps | |
| Från ditt skafferi | ||
| 1 st | Ägg | |
| 2 msk | Smör | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 0,5 tsk | Salt | |
| 2 dl | Ris | |
| 2 krm | Svartpeppar | |
Värm ugnen till 100 grader. Tina mangon.
Tillbehör: Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Mangosås: Mixa samman tinad mango och saft från en 1/2 lime till en slät sås. Smaka av med lite salt.
Spätta: Salta och peppra fisken efter smak. Vispa upp ägget i en djup tallrik. Häll kokosflingor i en annan tallrik. Vänd fisken först i ägget och sedan i kokosen. Lägg de panerade spättafiléerna på en skärbräda.
Hetta upp lite smör och olivolja i en stekpanna och stek spättafiléerna på båda sidorna så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över dem på ett ugnssäkert fat och förvara i ugnen till servering.
Tillbehör: Skölj och skär sugar snaps på längden. Skölj och skär lime i klyftor.
Servera de kokospanerade spättafiléerna med mangosås, ris, sugar snaps och limeklyftor.
Näringsvärde: 579 kcal, 40 g protein, 19 g fett, 58 g kolhydrater
Bild:
Anna Winér

88,67 kr /kg

238,00 kr /kg

52,66 kr /kg

107,50 kr /kg

246,33 kr /kg

4,20 kr /st

83,90 kr /kg

145,00 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

29,17 kr /kg

34,50 kr