Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
500 g | Fläskfilé | |
1 tsk | Curry | |
1 st | Köttbuljong | |
2 msk | Mango Chutney | |
0,5 krm | Vitpeppar | |
0,5 krm | Salt | |
1 st | Gul lök | |
1,5 dl | Vispgrädde | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
2 msk | Konjak | |
2 st | Banan | |
2 dl | Vatten | |
2 klyfta | Vitlök |
Skär köttet i småbitar, bryn det i stark värme i smör. Lägg åt sidan. Hacka lök och vitlök - bryn i smör, tillsätt curry. Späd med vatten, tillsätt köttbuljong, grädde, creme fraiche och konjak. Koka ihop såsen. Koka ris eller pasta, lägg upp nötter, mandariner, tomat, gurka och sallad i skålar.
Servering: Koka upp såsen, lägg i köttet, skivade bananer och låt bli genomvarmt, servera med ris eller pasta. Extra curry och mango chutney för den som önskar!
1 Vitpeppar Malen 35g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt