Klassiska chokladbollar
Malin Andersson

Klassiska chokladbollar

20 minEnkelt
42,45 kr
1 portion21,23 kr per portion
Chokladbollen - en älskad fikabit som passar lika bra på barnkalaset som till fredagsmyset. Vill du ha ännu sötare bollar kan du rulla dem i pärlsocker eller strössel.

3 mskKakao
100 gRiven kokos
2 mskStarkt kaffe
100 gMat & Bak Smör
1,5 dlStrösocker
5 dlHavregryn
1 mskVaniljsocker
Instruktioner
1

Ta fram smöret och låt det bli rumsvarmt.

2

Rör ihop smör och strösocker. Blanda ihop vaniljsocker, kakao, kaffe och havregryn med smör- och sockerblandningen.

3

Häll ut riven kokos på en tallrik eller i en skål. Rulla smeten till bollar och rulla sedn bollarna i kokosen.

4

Förvara chokladbollarna kallt i en burk med lock. Chokladbollarna går bra att frysa eller att äta upp på momangen.

Bild:

Kerstin Eriksson