Gå vidare till huvudinnehåll
Teriyakilax recept

Teriyakilax recept

30 minEnkelt
400,15 kr
4 portioner 48,90 kr per portion
Söt teriyaki och nyttig lax tillagas med nudlar, grönsaker och salt fisksås. Smakkombinationen gör att denna rätt blir en given succé. Här har smakerna lånats från det Japanska köket. Sayonara!

400 gÄggnudlar
120 gVanliga morötter
80 gFärska champinjoner
160 gSalladskål
1 mskSesamfrö
100 gSalladslök
2 tskFisksås - Asiatisk
2 dlTeriyakisås
1 mskRapsolja
500 gLaxfilé
Instruktioner
1

Värm ugnen till 225 C. Koka nudlarna. Lägg laxen i en ugnsform och skeda över hälften av teriyakisåsen.

Skölj, skiva eller strimla grönsakerna ganska fint. Ställ laxen i ugnen 5-10 minuter.

Under tiden, woka de kokade nudlarna och grönsaker i oljan, stänk över lite fisksås. Tag ut laxen och strö på sesamfrö. Servera med resterande teriyakisås.