Palak paneer med ris
Mari Bergman

Palak paneer med ris

30 minEnkelt
406,30 kr
4 portioner50,72 kr per portion
En färgsprakande indisk rätt med smak av ingefära, garam masala och tomat. Den här vegetariska grytan svänger du ihop på 30 minuter - perfekt både till vardags och till fest. Tips! Det går lika bra att använda halloumi istället för ost paneer i denna rätt.

Tillbehör
2 krmSalt Fint
2 dlBasmatiris
2 tskOlivolja
0,5 stGurka
200 gTomater
0,5 tskMynta - torkad
Palak paneer
3 mskOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
2 mskTomatpuré
1 mskGaram Masala
1 krmSalt Fint
400 gKrossade Tomater
2 klyftaVitlök Vanlig
450 gPaneer
2 mskFärsk ingefära
125 gFärsk bladspenat
200 gTomater
1,5 dlMatlagningsvin Vitt
1 tskTorkad gurkmeja
1 stGul lök
1 mskGrönsaksbuljong Eko
250 mlHavrebaserad matlagning
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2

Palak paneer: Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och riv ingefära och strimla tomaterna.

3

Fräs lök, vitlök och ingefära mjuk i oljan tillsammans med garam masala och gurkmeja. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare 30 sek. Tillsätt vitt vin och låt det puttra i 2-3 min.

4

Tillsätt de strimlade tomaterna, krossade tomater, havregrädde och buljong och låt såsen puttra på låg värme i 10 min.

5

Tärna osten och stek den i olja på medelhög värme.

6

Tillsätt ost och spenat till grytan och smaka av med salt och peppar.

7

Tillbehör: Skär gurka och tomat i bitar och lägg i en skål. Tillsätt mynta, salt och olja.

8

Servera palak paneer med ris och sallad vid sidan av.

9

Näringsvärde: 701 kcal, 34 g protein, 31 g fett, 67 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir