Krämig tortellini med grönkål och rostade mandlar
Mari Bergman

Krämig tortellini med grönkål och rostade mandlar

15 minEnkelt
201,70 kr
4 portioner38,04 kr per portion
Härligt krämig tortellini som slungas i gräddsås och serveras med fräst grönkål, toppad med hackade mandlar blir denna rätt fräsch och riktigt god! Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Från ditt skafferi
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt Fint
1 klyftaVitlök Vanlig
2 mskMat & Bak Smör
Köp hem
3 dlVispgrädde
1 stCitron
500 gTortellini Färsk
50 gSötmandel Naturell
125 gGrönkål
Instruktioner
1

Koka tortellinin i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen.

2

Skala och riv vitlök. Hetta upp smör i en stor stekpanna och fräs grönkål och vitlök hastigt. Tillsätt grädden och låt det sjuda i 5 min.

3

Sila av pastavattnet och tillsätt tortellinin i gräddsåsen. Vänd runt och låt grädden sjuda in i pastan så att det blir krämigt. Smaka av med salt och peppar.

4

Grovhacka mandlarna och stek dem i smör i en stekpanna.

5

Lägg upp pastan på tallrikar och strö över mandlar och riv över citronskal. Klart att servera!

Bild:

Nurlan Emir