Grillade lammfärsspett med rostad färskpotatis och melonsallad
Mari Bergman

Grillade lammfärsspett med rostad färskpotatis och melonsallad

1 tMedel
370,45 kr
4 portioner47,76 kr per portion
Smakrika lammfärsspett med fetaost och mynta som serveras med rostad potatis, yoghurtsås och melonsallad. Gott för både stora och små!

Chilisås
2 tskSriracha
1 krmSalt Fint
75 gFetaost
2 dlGrekisk Yoghurt
1 tskHonung Flytande
Lammfärsspett
2 stÄgg
0,5 stMynta - färsk
150 gCitron, (1 st)
1 tskSriracha
1 stGrillpinnar
500 gLammfärs
1 tskSalt Fint
1 tskSpiskummin
75 gFetaost
2 krmSvartpeppar Malen
Spenat- och melonsallad
1 stMelon Cantaloupe
0,5 mskOlivolja
0,5 stMynta - färsk
1 stGurka
65 gFärsk bladspenat
1 krmSalt Fint
1 krmSvartpeppar Malen
Rostad färskpotatis
1 stBakplåtspapper
1 tskFlingsalt
1 mskOlivolja
1 kgFärskpotatis
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader. Lägg 6-8 st grillpinnar i blöt.

2

Rostad färskpotatis: Tvätta potatisen och lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och salt och blanda om. Rosta potatisen i ugnen ca 30-40 min.

3

Lammfärsspett: Blanda färsen med äggulor, salt, svartpeppar, spiskummin, srirachasås, smulad fetaost, finhackad mynta och rivet citronskal.

4

Forma färsblandningen till 6-8 st järpar och trä på grillpinnarna.

5

Chilisås: Mixa ihop yoghurt, fetaost, srirachasås och honung till en slät sås. Smaka av med salt och häll upp i en skål.

6

Spenat- och melonsallad: Skala och tärna melonen och skölj och skär gurkan i bitar. Finhacka myntan. Blanda samman med spenaten i en skål och tillsätt olja och en nypa salt och peppar.

7

Lammfärsspett: Grilla lammfärsspetten runt om på direkt värme tills de har en fin grillyta och är genomstekta.

8

Dela citronen i två halvor och grilla citronhalvorna ca 5 min på direkt värme.

Servera lammfärsspetten med rostad potatis, chilisås och spenat- och melonsallad. Pressa över lite citronsaft från de grillade citronhalvorna vid servering.

Bild:

Nurlan Emir