Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Makaronilåda | ||
0,75 tsk | Salt | |
1 dl | Vispgrädde | |
4 st | Ägg | |
3 dl | Mjölk | |
300 g | Fusilli | |
150 g | Riven Ost | |
300 g | Falukorv | |
1 st | Gul lök | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
2 msk | Smör | |
Tillbehör | ||
1 msk | Olivolja | |
2 st | Tomater | |
0,5 st | Gurka | |
0,5 msk | Vitvinsvinäger | |
1 dl | Tomatketchup | |
0,5 st | Krispsallat |
Värm ugnen till 200 grader.
Makaronilåda: Koka pastan i saltat vatten 2 min kortare än anvisningarna på förpackningen.
Skala och finhacka löken och skär korven i strimlor. Stek lök och korv i smör i en stekpanna så att korven får lite färg.
Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, ost, salt och peppar i en bunke.
Sila av pastavattnet och blanda pastan med korvfräset. Häll över pastablandningen i en ugnsfast form och tillsätt äggstanningen. Sätt in makaronilådan i ugnen i ca 20 min.
Tillbehör: Skiva salladen och skär gurka och tomat i bitar. Blanda i en skål och ringla över lite olja och vinäger.
Servera makaronilådan med ketchup och sallad.
Näringsvärde: 982 kcal, 44 g protein, 53 g fett, 79 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Krispsallat Stadsodlad Klass1