Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Från ditt skafferi | ||
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
3 msk | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 krm | Salt | |
0,5 tsk | Honung Flytande | |
1 tsk | Vit balsamvinäger | |
Köp hem | ||
700 g | Sötpotatis | |
65 g | Färsk bladspenat | |
150 g | Fetaost | |
1 dl | Yoghurt för Matlagning | |
550 g | Falafel |
Värm ugnen till 225 grader.
Skala och klyfta sötpotatisen. Skala och riv vitlök. Blanda sötpotatisen med vitlök och 2 msk olja på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Salta och peppra efter smak och rosta i ugnen i ca 30 min.
Mixa fetaost, matyoghurt, honung och vit balsamvinäger i en matberedare eller med hjälp av en stavmixer till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.
Stek falafeln i lite olja i en stekpanna enligt anvisning.
Lägg upp spenat på ett fat eller på tallrikar och toppa med rostad sötpotatis och falafel. Servera med fetaostkräm.
Bild:
Lina Eriksson
39,86 kr /kg
1 Babyspenat EKO Färdigsköljd Klass1
21,95 kr
173,00 kr /kg
45,90 kr /kg
141,82 kr /kg
217,27 kr /kg
114,60 kr /l
969,12 kr /kg
33,25 kr /kg
111,90 kr /kg
187,80 kr /l