Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Från ditt skafferi | ||
| 2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 3 msk | Olivolja | |
| 1 krm | Svartpeppar | |
| 1 krm | Salt | |
| 0,5 tsk | Honung Flytande | |
| 1 tsk | Vit balsamvinäger | |
| Köp hem | ||
| 700 g | Sötpotatis | |
| 65 g | Färsk bladspenat | |
| 150 g | Fetaost | |
| 1 dl | Yoghurt för Matlagning | |
| 550 g | Falafel | |
Värm ugnen till 225 grader.
Skala och klyfta sötpotatisen. Skala och riv vitlök. Blanda sötpotatisen med vitlök och 2 msk olja på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Salta och peppra efter smak och rosta i ugnen i ca 30 min.
Mixa fetaost, matyoghurt, honung och vit balsamvinäger i en matberedare eller med hjälp av en stavmixer till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.
Stek falafeln i lite olja i en stekpanna enligt anvisning.
Lägg upp spenat på ett fat eller på tallrikar och toppa med rostad sötpotatis och falafel. Servera med fetaostkräm.
Bild:
Lina Eriksson

39,86 kr /kg

1 Babyspenat EKO Färdigsköljd Klass1
337,69 kr /kg

186,33 kr /kg

44,50 kr /kg

66,19 kr /kg

217,27 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

34,50 kr

29,17 kr /kg

111,90 kr /kg

187,80 kr /l