Krämig broccoligratäng
Mari Bergman

Krämig broccoligratäng

30 minEnkelt
349,25 kr
4 portioner50,02 kr per portion
God och lättlagad gratäng med broccoli och tomater som passar perfekt till en bit fisk eller kyckling.

500 gBroccoli
2 dlCreme Fraiche Naturell
4 krmSalt Fint
4 krmSvartpeppar Malen
500 gKörsbärstomater
2 mskVatten
80 gParmesanost
Instruktioner
1

Värm ugnen till 175 grader.

2

Skölj broccolin och dela den i mindre buketter. Skala stammen och skär i tunna skivor. Skölj och halvera tomaterna. Fördela tomater och broccoli i en ugnsfast form och strö över 2 krm salt och 2 krm peppar.

3

Riv parmesanost och blanda med creme fraiche, vatten, 2 krm salt och 2 krm peppar. Fördela ostblandningen över broccoli och tomater. Sätt in i ugnen i ca 20 min.

Servera broccoligratängen till exempelvis kyckling eller fisk.

Bild:

Nurlan Emir