Böntacos med mangosalsa
Mari Bergman

Böntacos med mangosalsa

30 minEnkelt
352,45 kr
4 portioner40,13 kr per portion
Vegetariska tacos där mjuka tortillabröd fylls med smakrik bön- och paprikaröra, fräsch mangosalsa och sallad. Både lättlagat och gott! Se alla våra klimatberäknade recept här. CO2e/portion: 0,27

Böntacos
0,5 stChilipeppar Röd
1 tskHerbes de Provence
400 gPaprikamix
1 mskSpiskummin
1 mskGrönsaksbuljong
1 mskOlivolja
1 mskHonung Flytande
3 krmSalt Fint
380 gKikärtor Kokta
380 gKidneybönor
1 mskPaprikakrydda
1 krmSvartpeppar Malen
Tillbehör
0,5 stGurka
180 gRomansallat, (1 st)
320 gTortilla Wrap
Mangosalsa
1 krmSalt Fint
0,5 stMynta - färsk
0,5 stChilipeppar Röd
1 stLime
250 gMango Fryst
Instruktioner
1

Mangosalsa: Tina mangon i en skål.

2

Böntacos: Sila av bönor och kikärtor och spola i kallt vatten.

3

Skölj och strimla paprikorna. Skölj och finhacka chilipeppar.

4

Hetta upp olja i en stekpanna och fräs paprika och chili tillsammans med spiskummin, herbes de provence och paprikapulver så att paprikan mjuknar och får lite färg. Tillsätt bönor, kikärtor, honung och grönsaksbuljong och låt allt stekas ihop och blandas ordentligt. Smaka av med salt och peppar och sänk värmen.

5

Mangosalsa: Mixa samman mangon med hjälp av en stavmixer till en chunky röra. Finhacka chili och mynta. Tillsätt chili, mynta, rivet limeskal och limesaft till mangon. Smaka av med salt.

6

Tillbehör: Skölj salladen och dra loss hela blad. Hyvla remsor av gurkan med hjälp av en potatisskalare. Värm bröden om du vill ha de lite varma.

7

Fyll tortillabröden med salladsblad, bönröra och mangosalsa. Toppa med gurkstrimlor, vik ihop och ät.

Näringsvärde: 559 kcal, 19 g protein, 12 g fett, 84 g kolhydrater.

Bild:

Nurlan Emir