Gå vidare till huvudinnehåll
Gnocchi med krämig blåmögelost och krispig prosciutto
Mari Bergman

Gnocchi med krämig blåmögelost och krispig prosciutto

20 minEnkelt
255,80 kr
4 portioner 49,57 kr per portion
Lättlagad middag på gnocchi, blåmögelost och krispig prosciutto.

1 krmSvartpeppar
400 gPotatisgnocchi
0,5 dlVatten
1 mskOlivolja
1 krmSalt
1 stGul lök
100 gFärsk bladspenat
2 dlVispgrädde
200 gBlåmögelost
120 gProsciutto
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Koka gnocchin i saltat vatten i ca 2 min. Sila av vattnet.

3

Skala och finhacka lök.

4

Hetta upp hälften av oljan i en stekpanna och stek gnocchin gyllenbrun runt om. Lägg över gnocchin på en tallrik.

5

Tillsätt resten av oljan och fräs löken mjuk. Tillsätt grädde, vatten och 150 g blåmögelost. Låt såsen sjuda på medelvärme i ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.

6

Lägg prosciutto på en plåt med bakplåtspapper och rosta mitt i ugnen i ca 5-10 min eller tills skinkan är ordentligt krispig. Smula prosciutton sedan i bitar.

7

Tillsätt den stekta gnocchin och spenat i såsen och låt sjuda i 1 min.

8

Smula över resterande blåmögelost och toppa med rostad prosciutto.

Bild:

Roland Persson