Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sås | ||
3 dl | Vispgrädde | |
1 msk | Dijonsenap | |
1 krm | Salt | |
1 msk | Köttbuljong | |
0,5 msk | Japansk soja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Fläskfilémedaljonger | ||
450 g | Fläskfile Färsk | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 tsk | Salt | |
1 msk | Olivolja | |
0,5 msk | Smör | |
Tillbehör | ||
0,5 st | Gurka | |
1 st | Kvisttomater | |
1 tsk | Salt | |
1 msk | Olivolja | |
700 g | Potatis Fast | |
280 g | Majskorn |
Sätt ugnen på 200 grader.
Tillbehör: Skala och skiva potatisen och lägg på en ugnsplåt. Tillsätt olja och salt. Blanda om ordentligt och sprid ut på plåten. Sätt in i ugnen ca 30 min.
Fläskfilémedaljonger: Putsa fläskfilén fri från fett och senor. Skär den i ca 3 cm tjocka skivor. Lägg varje skiva i en plastpåse och banka ut dem tunnare. Krydda varje filé med salt och peppar. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek medaljongerna på medelhög värme ca 5 min på båda sidor tills de är helt genomstekta.
Sås:Tillsätt köttfond, grädde, soja och senap i pannan och låt det koka in några minuter. Smaka av såsen med salt och peppar.
Tillbehör: Sila av majsen. Skölj och tärna gurka och tomat. Lägg upp alla grönsaker i skålar.
Servera fläskfilémedaljongerna i gräddsås tillsammans med råstekt potatis och grönsaksplock.
Rekvisita: www.oscarclothilde.com
Näringsvärde: 484 kcal, 33 g protein, 15 g fett, 50 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla