Gå vidare till huvudinnehåll
Fläskfilémedaljonger med råstekt potatis och grönsaksplock
Mari Bergman

Fläskfilémedaljonger med råstekt potatis och grönsaksplock

45 minEnkelt
286,25 kr
4 portioner 38,40 kr per portion
En rätt med enkla och klassiska smaker som kommer bli barnens favorit.

Sås
3 dlVispgrädde
1 mskDijonsenap
1 krmSalt
1 mskKöttbuljong
0,5 mskJapansk soja
1 krmSvartpeppar Malen
Fläskfilémedaljonger
450 gFläskfile Färsk
2 krmSvartpeppar Malen
0,5 tskSalt
1 mskOlivolja
0,5 mskSmör
Tillbehör
0,5 stGurka
1 stKvisttomater
1 tskSalt
1 mskOlivolja
700 gPotatis Fast
280 gMajskorn
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Tillbehör: Skala och skiva potatisen och lägg på en ugnsplåt. Tillsätt olja och salt. Blanda om ordentligt och sprid ut på plåten. Sätt in i ugnen ca 30 min.

3

Fläskfilémedaljonger: Putsa fläskfilén fri från fett och senor. Skär den i ca 3 cm tjocka skivor. Lägg varje skiva i en plastpåse och banka ut dem tunnare. Krydda varje filé med salt och peppar. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek medaljongerna på medelhög värme ca 5 min på båda sidor tills de är helt genomstekta.

4

Sås:Tillsätt köttfond, grädde, soja och senap i pannan och låt det koka in några minuter. Smaka av såsen med salt och peppar.

5

Tillbehör: Sila av majsen. Skölj och tärna gurka och tomat. Lägg upp alla grönsaker i skålar.

Servera fläskfilémedaljongerna i gräddsås tillsammans med råstekt potatis och grönsaksplock.

Rekvisita: www.oscarclothilde.com

Näringsvärde: 484 kcal, 33 g protein, 15 g fett, 50 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell