Gå vidare till huvudinnehåll
Fruktspett med chokladboll
Mari Bergman

Fruktspett med chokladboll

45 minEnkelt
362,10 kr
8 portioner 7,67 kr per portion
Roliga och goda spett med chokladbollar, marshmallows och chokladdoppad frukt. Perfekt att servera som dessert till barnen på nyår. Gör egen chokladbollssmet eller köp färdiga chokladbollar för en blixtsnabb efterrätt. Dekorera med ett tomtebloss för extra festligheter. Receptet ger 8 spett.

Fruktspett
75 gChokladkaka Ljus
100 gJordgubbar Färska
1 stGrillpinnar
4 stMarshmallows
1 stBanan
Chokladbollar
0,5 tskVaniljsocker
1 mskKakao
0,5 dlRiven kokos
1,5 dlHavregryn
50 gSmör
1 mskStarkt kaffe
0,5 dlStrösocker
Instruktioner
1

Chokladbollar: Rör ihop smör och socker poröst. Tillsätt havregryn, vaniljsocker, kakao och kallt kaffe och arbeta ihop till en deg.

2

Forma bollar och rulla dem i kokos. Ställ chokladbollarna kallt i 30 min.

3

Fruktspett: Dela 4 st marshmallows på mitten. Skär bananen i skivor och plocka fram 8 fina jordgubbar.

4

Smält chokladen i ett vattenbad.

5

Trä chokladbollarna på 8 st spett och fortsätt med marshmallows och bananskivor. Doppa jordgubbarna i den smälta chokladen och trä högst upp på varje spett. Ställ spetten på ett fat och ställ kallt i kylen ca 5 min eller till servering.

Bild:

Nurlan Emir