Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 tsk | Bakpulver | |
2 dl | Mellanmjölk | |
5 dl | Vetemjöl | |
1 tsk | Salt Fint | |
75 g | Smör |
Blanda ihop alla torra ingredienser. Arbeta ner smöret i blandningen. Häll i mjölken och arbeta ihop degen.
Arbeta degen smidig på en lätt mjölad yta, dela den sedan i 4 mindre delar. Antingen kan du nu göra små scones eller större.
Grädda i 225 grader i 10-12 minuter tills de är gyllenbruna.
Servera sconesen varma och brutna med exempelvis smör och marmelad.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Mellanmjölk Lite Längre Hållbarhet 1.5% 1L Garant
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla