Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Limekräm | ||
0,5 st | Lime | |
1 dl | Växtbaserad gurt | |
Ugnsrostade kikärter | ||
1 tsk | Flingsalt | |
380 g | Kikärtor Kokta | |
0,5 tsk | Chilipulver | |
1 msk | Rapsolja | |
Morotssoppa | ||
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,5 st | Lime | |
2 msk | Rapsolja | |
1 tsk | Sambal Oelek | |
150 g | Gul lök | |
1 tsk | Salt | |
1 st | Grönsaksbuljong | |
1 msk | Curry | |
1 tsk | Ingefära Malen | |
2 dl | Röda Linser Förkokta | |
0,5 tsk | Torkad gurkmeja | |
7 dl | Vatten | |
450 g | Morötter | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
400 ml | Kokosmjölk |
Sätt ugnen på 200 grader. Kikärter: Häll av och skölj kikärterna, torka torra med hushållspapper.
Soppa: Skala och skär lök, vitlök och morötter i bitar.
Hetta upp lite olja i en gryta och fräs morot, lök och vitlök i fem minuter.
Tillsätt linser, sambal oelek, gurkmeja, ingefära, currypulver. Slå på vatten, kokosmjölk och buljongtärning och låt puttra 15 minuter.
Kikärter: Blanda olja, flingsalt och chilipulver i en bunke. Häll i kikärter och rör runt. Häll ut på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen i 20 minuter.
Morotssoppa: Ta av grytan från värmen och mixa soppan slät, smaka av med limesaft, salt och svartpeppar. Tillsätt mer vatten om soppan känns för tjock.
Limekräm: Blanda ihop yoghurt med zest från en limefrukt (det yttersta gröna skalet) samt saft från halva frukten (använd andra halvan till att smaka av soppan).
Servering: Servera soppan med de rostade kikärterna och limekrämen.
Bild:
Julia Thielen
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
2 Kokosmjölk 250ml Santa Maria