Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
0,5 st | Salladsmix | |
0,4 st | Lollorossosallat | |
70 g | Morötter | |
50 g | Knäckebröd | |
500 g | Fläskkarré Skivor | |
Krämig kummindressing | ||
1 krm | Salt | |
5 msk | Creme Fraiche Naturell | |
1 dl | Rapsolja | |
30 g | Schalottenlök | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Dijonsenap | |
1 tsk | Citronjuice - råpressad | |
1 msk | Kummin |
Plocka salladen i bitar, lägg den i kallt vatten. Skala moroten och hyvla den i tunna remsor med skalaren, lägg moroten i vattnet tillsammans med salladen och låt det ligga en liten stund. Slunga salladen och moroten torr i en salladsslunga. Blanda gärna i färska örter som man tycker om.
Rosta kummin i en torr kastrull tills den börjar knäppa, låt svalna.
Mixa eller hacka den till mindre bitar.
Blanda sedan ihop alla ingredienser i en stor bunke och vispa samma ordentligt. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Skiva karrén i tunna skivor och lägg på brödet.
Ta en stor klick dressing och blanda i salladen. Lägg ovanpå karrén och toppa med lite fint skuren gräslök.
1 Sallad Färdigsköljd EKO Garden Mix Klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria