Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.

| Köp hem | ||
| 0,5 st | Purjolök | |
| 3 dl | Vispgrädde | |
| 600 g | Färsk laxfilé | |
| 0,5 g | Saffran | |
| 1 st | Fänkål Färsk | |
| Från ditt skafferi | ||
| 1 krm | Svartpeppar | |
| 1 krm | Salt | |
| 2 dl | Basmatiris | |
| 0,5 msk | Olivolja | |
Värm ugnen till 175 grader. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Skär bort skinnet från laxfilén och skär den i kuber. Salta och peppra lite lätt.
Skölj och strimla purjolök och fänkål. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs grönsakerna så att de mjuknar.
Värm grädde och saffran i en kastrull på spisen. Krydda med salt och peppar.
Fördela grönsaksfräset i botten på en ugnsfast form och placera laxkuberna över. Tillsätt saffranssåsen och sätt in i ugnen i ca 10-12 min
Servera saffranslaxen med nykokt ris.
Näringsvärde: 825 kcal, 36 g protein, 53 g fett, 51 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell

38,42 kr /kg

69,00 kr /l

258,00 kr /kg

39 900,00 kr /kg

47,45 kr /kg

1 014,71 kr /kg

29,17 kr /kg

59,95 kr

1 Olivolja Classico Extra Virgin
118,60 kr /l