Gå vidare till huvudinnehåll
Fläskytterfilé med basilikasås och färgglada grönsaker
Mari Bergman

Fläskytterfilé med basilikasås och färgglada grönsaker

45 minEnkelt
178,95 kr
4 portioner28,98 kr per portion
Helstekt fläskytterfilé med gräddsås. Riktig vardagslyx! (Tastelines Barnkasse v41 2016)

Sås
1 krmSalt
1 tskJapansk soja
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 mskBasilika - torkad
3 dlVispgrädde
Tillbehör
800 gPotatis Fast
250 gGröna Ärtor Frysta
200 gVanliga morötter
Fläskytterfilé
1 mskRödvinsvinäger
1 mskSmör
2 klyftaVitlök Vanlig
2 krmSalt
0,5 dlOlivolja
1 mskHonung Flytande
2 mskJapansk soja
1 stFläskytterfile Färsk
1 krmSvartpeppar Malen
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Fläskytterfilé: Putsa fläskytterfilén från fett och senor. Skala och finhacka vitlöken och blanda med olivolja, soja, balsamvinäger och honung i en skål. Häll marinaden i en påse och lägg i köttet. Låt gärna köttet marinera så länge som möjligt, gärna i kylen under natten.

3

Tillbehör: Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten.

4

Fläskytterfilé: Hetta upp smör i en stekpanna och bryn fläskytterfilén på medelhög- till hög värme så att köttet får en fin gyllenbrun stekyta runt om. Salta och peppra. Lyft över köttet till en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 25-30 min beroende på ugn. (Diska ej ur pannan). Har du en termometer så stick in den i den tjockaste delen av filén och stek i ugnen till en innertemperatur på 63-65 grader.

5

Sås: Tillsätt grädde, marinad, soja och basilika till pannan och låt såsen koka på svag värme i ca 10 min. Smaka av med lite salt och svartpeppar.

6

Tillbehör: Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull till morötterna och ärtorna.

7

Skala och skär morötterna i slantar. Koka dem lite lätt i ca 2 min. Lägg i ärtorna på slutet så att de tinar och blir varma. Sila av vattnet och lägg upp grönsakerna i en skål.

Ta ut fläskytterfilén och låt den vila 5 min innan du skär upp den i skivor. Servera med potatis, sås och grönsaker.

Näringsvärde: Kcal: 754 Fett: 35 g Protein: 47 g Kolhydrater: 60 g

Bild:

Linnea Swärd