Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sås | ||
1 krm | Salt | |
1 tsk | Japansk soja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 msk | Basilika - torkad | |
3 dl | Vispgrädde | |
Tillbehör | ||
800 g | Potatis Fast | |
250 g | Gröna Ärtor Frysta | |
200 g | Vanliga morötter | |
Fläskytterfilé | ||
1 msk | Rödvinsvinäger | |
1 msk | Smör | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2 krm | Salt | |
0,5 dl | Olivolja | |
1 msk | Honung Flytande | |
2 msk | Japansk soja | |
1 st | Fläskytterfile Färsk | |
1 krm | Svartpeppar Malen |
Sätt ugnen på 175 grader.
Fläskytterfilé: Putsa fläskytterfilén från fett och senor. Skala och finhacka vitlöken och blanda med olivolja, soja, balsamvinäger och honung i en skål. Häll marinaden i en påse och lägg i köttet. Låt gärna köttet marinera så länge som möjligt, gärna i kylen under natten.
Tillbehör: Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten.
Fläskytterfilé: Hetta upp smör i en stekpanna och bryn fläskytterfilén på medelhög- till hög värme så att köttet får en fin gyllenbrun stekyta runt om. Salta och peppra. Lyft över köttet till en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 25-30 min beroende på ugn. (Diska ej ur pannan). Har du en termometer så stick in den i den tjockaste delen av filén och stek i ugnen till en innertemperatur på 63-65 grader.
Sås: Tillsätt grädde, marinad, soja och basilika till pannan och låt såsen koka på svag värme i ca 10 min. Smaka av med lite salt och svartpeppar.
Tillbehör: Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull till morötterna och ärtorna.
Skala och skär morötterna i slantar. Koka dem lite lätt i ca 2 min. Lägg i ärtorna på slutet så att de tinar och blir varma. Sila av vattnet och lägg upp grönsakerna i en skål.
Ta ut fläskytterfilén och låt den vila 5 min innan du skär upp den i skivor. Servera med potatis, sås och grönsaker.
Näringsvärde: Kcal: 754 Fett: 35 g Protein: 47 g Kolhydrater: 60 g
Bild:
Linnea Swärd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Soja Japansk 150ml Spicefield
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Vispgrädde 36% 5dl Arla Köket
1 Rödvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Fläskytterfilé Smak av Gotland