Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| 2,5 dl | Vetemjöl | |
| 2 tsk | Bakpulver | |
| 100 g | Smör | |
| 1 dl | Mjölk | |
| 2 dl | Strösocker | |
| 1 msk | Vaniljsocker | |
| 1 st | Citron - Eko | |
| 2 st | Ägg | |
| 1 krm | Salt | |
| 0,5 msk | Florsocker | |
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret, ställ åt sidan och häll i mjölken. Låt svalna lite.
Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en annan bunke.
Sikta ner mjölblandningen i ägg- och sockerbunken. Tillsätt smörblandningen och blanda försiktigt. Tillsätt citronzest från 1 citron och 1 msk citronjuice och blanda.
Häll smeten i en smord, bröad form. Grädda längst ner i ugnen i ca 45 min. Låt kakan svalna och sila över florsocker innan servering.
Bild:
Andrea Klintbjer

15,97 kr /l

68,44 kr /kg

3,25 kr /st

8,98 kr /kg

77,78 kr /kg

145,00 kr /kg

22,50 kr /kg

137,19 kr /kg

29,17 kr /kg

35,00 kr /kg