Kycklingben i tomat- och currysås med ris och broccoli
Mari Bergman

Kycklingben i tomat- och currysås med ris och broccoli

45 minEnkelt
84,85 kr
4 portioner16,47 kr per portion
Lättlagad kycklingrätt i ugn i en gräddig currysås. Serveras här med ris och krispig broccoli, en riktig familjefavorit.

Kyckling
0,5 tskChiliflakes
3 mskTomatpuré
1 krmSalt Fint
1 mskKycklingfond
2,5 dlVispgrädde
900 gKycklingben
2 tskCurry
Tillbehör
3 dlBasmatiris
1 stBroccoli Färsk
Instruktioner
1

Kyckling: Sätt ugnen på 200 grader. Lägg kycklingklubborna i en ugnsfast form och strö över lite salt och chiliflakes.

2

Mixa eller vispa ihop grädde, tomatpuré, kycklingfond och curry. Häll blandningen över kycklingklubborna. Gratinera i ca 35- 40 min. Kolla med en gaffel att kycklingen är helt klar innan servering.

3

Tillbehör. Koka ris enligt anvisningar på förpackningen. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull till broccolin. Skölj och skär broccolin i mindre buketter. Förväll buketterna i ca 3-4 min strax innan servering.

Servera kycklingen med ris och broccolibuketter.