Gå vidare till huvudinnehåll
Lax med ljummen potatissallad

Lax med ljummen potatissallad

20 minEnkelt
307,70 kr
4 portioner 41,32 kr per portion
Lax med ljummen potatissallad

1 stKörsbärstomater
2 dlCreme Fraiche Naturell
1 stRödlök
1 kgPotatis Fast
500 gLaxfilé
0,5 stSalladsmix
Instruktioner
1

Koka potatisen mjuk. Dela dem i mindre bitar om det måste gå fort.

2

Rör ihop creme fraichen med en pressad vitlöksklyfta. Smaka av med salt och peppar och låt dra till sig.

3

Blanda ihop vinägretten (olja+vinäger+salt+peppar).

4

Skala och skiva löken och lägg skivorna i vinägretten medan du gör i ordning resten.

5

Halvera körsbärstomaterna.

6

Stek laxen i lite smör eller olja. Ett par minuter på var sida. Kontrollera att fisken är färdig genom att se om fiskköttet separerar lätt.

7

Skala potatisarna och blanda ihop med rödlöks skivorna, de halverade tomaterna och salladen. Häll vinägretten över och smaka av med lite extra salt och peppar.

8

Servera laxen med potatissalladen och vitlöks såsen.