Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Fiskpaket | ||
| 0,5 st | Persilja - färsk | |
| 1 st | Rödlök | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 st | Aluminiumfolie | |
| 2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 2,5 dl | Vispgrädde | |
| 1 krm | Salt | |
| 0,5 st | Blomkål | |
| 500 g | Potatis | |
| 600 g | Sejfile | |
| Sallad | ||
| 150 g | Sugarsnaps | |
| 125 g | Körsbärstomater | |
Sätt ugnen på 200 grader.
Fiskpaket: Skölj potatisen och skiva tunt. Gärna med en mandolin om du har. Koka potatisskivorna försiktigt i ca 5 min. Skölj och skiva blomkålen tunt. Skala och skiva rödlök och vitlök.
Salta och peppra fisken efter smak.
Gör 4 st stora ark av ugnsfolie eller bakplåtspapper (använder du bakplåtspapper behöver du snöre att knyta ihop paketen med). Lägg potatis och blomkål i botten på varje foliepaket. Strö över lök och vitlök. Lägg fiskfiléerna ovanpå. Vik upp kanterna på folie/bakplåtspappret ordentligt så att de bildar en skål. Blanda grädde med salt och fördela jämnt i varje paket. Grovhacka persiljan och strö över. Vik ihop paketen och sätt in i ugnen i ca 15-20 min.
Sallad: Skölj och dela tomaterna på mitten och skölj sugarsnapsen. Lägg upp i skålar och servera till fiskpaketen.
Näringsvärde: 478 kcal, 32 g protein, 26 g fett, 26 g kolhydrater
Bild:
Sanna Livijn Wexell

21,95 kr /st

30,00 kr /kg

69,00 kr /l

38,95 kr

16,48 kr /kg

137,50 kr /kg

246,33 kr /kg

99,80 kr /kg

34,50 kr

1,58 kr /m

217,27 kr /kg

29,17 kr /kg