Gurksnittar med guacamole och räkor
Malin Andersson

Gurksnittar med guacamole och räkor

30 minEnkelt
326,20 kr
10 portioner11,08 kr per portion
Bjud på en smakrik snitt som aptitretare eller på mingelbuffén. Krispig gurka med krämig guacamole - så gott! Receptet ger ca 10-12 gurksnittar. Blir det över guacamole? Gör fler snittar eller ha den som tillbehör till mat eller på en smörgås.

12 stHandskalade Räkor
0,5 stGurka
Guacamole
2 stAvokado
0,5 krmSvartpeppar Malen
0,5 stTomater
1 krmSalt Fint
0,5 stChilipeppar Röd
0,25 stKoriander - färsk
1 klyftaVitlök Färsk
2 mskCitronjuice - råpressad
0,25 stRödlök
Instruktioner
1

Gröp ur avokadon och mosa köttet med en gaffel.

2

Hacka tomat, koriander och chili fint.

3

Skala och hacka lök och vitlök och blanda ihop med övriga ingredienser.

4

Smaksätt med pressad citron, salt och lite svartpeppar.

Skär gurkan i ca 1 cm tjocka snittar. Klicka ut 1 msk guacamole på varje gurkbit och toppa sedan med en räka.

Tips: Vill du använda råa räkor - tina räkorna och stek sedan i olja ett par minuter per sida, tills de är genomstekta och har en fin rosa färg på båda sidorna. Salta och peppra efter smak.

: Vill du använda råa räkor - tina räkorna och stek sedan i olja ett par minuter per sida, tills de är genomstekta och har en fin rosa färg på båda sidorna. Salta och peppra efter smak.

Bild:

Kerstin Eriksson