Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 st | Gul lök | |
1 st | Basilika - färsk | |
8 dl | Grönsaksbuljong | |
0,5 st | Timjan | |
0,5 tsk | Svartpeppar | |
1 tsk | Tabasco | |
1,5 msk | Vetemjöl | |
2 msk | Tomatpuré | |
1 tsk | Strösocker | |
4 msk | Vispgrädde | |
1 kg | Vanliga Tomater | |
2 klyfta | Vitlök |
Doppa tomaterna i kokande vatten och dra av skalet. Dela dem i klyftor. Fräs vitlök, lök och tomatklyftor i olivolja. Strö över mjölet och blanda runt ordentligt.
Tillsätt buljongen, kryddorna och eventuellt tomatpuré för färgens skull. Låt blandningen koka i 15-20 minuter. Dra kastrullen från plattan och smaka av med grädde, salt och ev lite sherry, madeira, strösocker och/eller tabasco.
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria