Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| 125 g | Grönkål | |
| 0,5 st | Rödlök | |
| 2 st | Fikon Färska | |
| 0,5 krm | Svartpeppar | |
| 100 g | Riven Västerbottensost | |
| 1 krm | Salt | |
| 400 g | Pizzadeg - Surdeg | |
| 1 st | Citron - Eko | |
| 1 tsk | Olivolja | |
| 1 st | Bakplåtspapper | |
| 100 g | Ädelost | |
| 1 dl | Yoghurt för Matlagning | |
Värm ugnen till 220 grader.
Dra ut pizzadegen till önskad form och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
Skölj grönkålen och fräs i olja så att den mjuknar en aning. Krydda med en nypa salt och peppar. Skala rödlöken och skär i tunna klyftor.
Bred ut yoghurt över pizzadegen och strö över riven ost, den frästa grönkålen samt rödlöksklyftor. Smula över ädelost och grädda i ugnen i ca 15 min.
Dekorera den färdiga grönkålspizzan med fikon, rivet citronskal och lite svartpeppar från kvarn. Skär upp i bitar.
Servera som ett tilltugg på julbordet.
Styling: Carina Hejde och Mari Bergman
Bild:
Nurlan Emir

164,75 kr /kg

30,00 kr /kg

172,67 kr /kg

356,67 kr /kg

91,25 kr /kg

68,44 kr /kg

296,43 kr /kg

44,50 kr /kg

34,50 kr

29,17 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

0,83 kr /st