Pinsa med grönkål och burrata

Pinsa med grönkål och burrata

15 minEnkelt
314,90 kr
2 portioner39,04 kr per portion
Pinsa Bianca med spröd och fluffig botten, toppad med mozzarella, parmesanost och grönkål för krisp. Fördela bitar av burrata på pinsan innan servering. God både som middag eller i mindre bitar som aptitretare.

100 gBurrata
100 gBuffelmozzarella
1 tskOlivolja, Extra Virgin
1 stFärdiga pizzabottnar
1 dlParmesanost
1 krmSalt Fint
25 gGrönkål
1 krmSvartpeppar Malen
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 250 grader, gärna varmluft.

2

Skär mozzarella i bitar och lägg på hushållspapper. Lägg ett papper över och tryck till. Mozzarellan får då krämigare konsistens och pinsan blir inte för blöt.

3

Repa grönkålsbladen och lägg i en skål. Droppa några droppar olivolja över och blanda runt.

4

Fördela mozzarella, 1/2 dl riven parmesan och grönkål över pinsan. Pensla gärna kanterna med olivolja för extra krisp.

5

Grädda i ca 7 minuter eller tills osten smält och brödet samt grönkål fått fin färg. Strössla över riven parmesan och fördela bitar av burrata.

6

Salta, peppra och ringla över olivolja.

Recept/foto Zeta

Bild:

Zeta