Gå vidare till huvudinnehåll
Lövbiff med kantarellsås och balsamicofrästa morötter
Mathem

Lövbiff med kantarellsås och balsamicofrästa morötter

30 minEnkelt
340,70 kr
4 portioner 52,37 kr per portion
Klassiska goda smaker! Barnen kanske vill ha potatis, ris, nudlar eller pasta som komplement. Allt passar!

500 gLövbiff
1 mskSmör
0,5 tskFlingsalt
1 krmSvartpeppar Malen
Kantarellsås
0,25 stPersilja - färsk
1 dlStandardmjölk
1 mskDijonsenap
3 dlKantareller Konserv
2 mskSweet Chili
1 stRödlök
1 mskSmör
1 krmSvartpeppar Malen
2 dlVispgrädde
2 krmFlingsalt
3 klyftaVitlök Vanlig
Frästa morötter
2 krmFlingsalt
1 mskBalsamvinäger
0,25 stPersilja - färsk
500 gVanliga morötter
1 mskSmör
Instruktioner
1

Börja med att sätta igång potatis- pasta- eller riskoket om ni planerar att servera det till.

2

Skala morötterna och skär dem i stavar. Hacka persiljan.

Hetta upp en panna med smör och stek morotsstavarna i ca 5 minuter tills de blivit vackert gyllene. Tillsätt balsamvinäger och persilja. Salta och rör om.

3

Rensa kantarellerna (eller häll av lagen om du använder konserverad svamp). Skala och finhacka lök och vitlök.

4

Hetta upp en torr panna och lägg ner kantarellerna. Tillsätt en rejäl klick smör och den hackade löken när pannan tystnat. Rör om och låt fräsa tills vätskan kokat bort. Tillsätt grädde, mjölk, sweet chilisås och senap. Låt såsen koka ihop i några minuter. Smaka av med salt och peppar.

5

Hetta upp en panna med smör. Krydda lövbiffarna med salt och peppar, och stek hastigt på varje sida. Häll över svampsåsen. Garnera med den hackade persiljan och servera till morötterna och eventuellt med några kokta potatisar, ris, nudlar eller pasta.