Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
500 g | Lövbiff | |
1 msk | Smör | |
0,5 tsk | Flingsalt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Kantarellsås | ||
0,25 st | Persilja - färsk | |
1 dl | Standardmjölk | |
1 msk | Dijonsenap | |
3 dl | Kantareller Konserv | |
2 msk | Sweet Chili | |
1 st | Rödlök | |
1 msk | Smör | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 dl | Vispgrädde | |
2 krm | Flingsalt | |
3 klyfta | Vitlök Vanlig | |
Frästa morötter | ||
2 krm | Flingsalt | |
1 msk | Balsamvinäger | |
0,25 st | Persilja - färsk | |
500 g | Vanliga morötter | |
1 msk | Smör |
Börja med att sätta igång potatis- pasta- eller riskoket om ni planerar att servera det till.
Skala morötterna och skär dem i stavar. Hacka persiljan.
Hetta upp en panna med smör och stek morotsstavarna i ca 5 minuter tills de blivit vackert gyllene. Tillsätt balsamvinäger och persilja. Salta och rör om.
Rensa kantarellerna (eller häll av lagen om du använder konserverad svamp). Skala och finhacka lök och vitlök.
Hetta upp en torr panna och lägg ner kantarellerna. Tillsätt en rejäl klick smör och den hackade löken när pannan tystnat. Rör om och låt fräsa tills vätskan kokat bort. Tillsätt grädde, mjölk, sweet chilisås och senap. Låt såsen koka ihop i några minuter. Smaka av med salt och peppar.
Hetta upp en panna med smör. Krydda lövbiffarna med salt och peppar, och stek hastigt på varje sida. Häll över svampsåsen. Garnera med den hackade persiljan och servera till morötterna och eventuellt med några kokta potatisar, ris, nudlar eller pasta.
1 Smör Normalsaltat 80% 500g Valio
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta